+38923 239 805 \ +38923 232 431 info@kentaur.com.mk

ТРГОВИЈА

Една од главните активности на оваа компанија е увоз и продажба на метални лимови и профили. 

Панели

Висококвалитетен производ од пластифициран лим и полиуретан во форма на кровен и ѕиден панел.

Прочитај повеќе

По барање на купувачот, бојата, димензиите како и квалитетот (ПИР или ПУР) се договараат со производителот со рок на испорака од максимум 7 дена.

Во моментов на нашиот пазар кровните и зидните панели се производ кој ги задоволува највисоките стандарди за звучна и термо изолација. Ако при тоа се додаде брзиот процес на монтажа, големиот избор на бои и форми како и се позастапениот начин на СУВА ГРАДБА, панелите стануваат се позастапени во градбата на семејни, стамбени, трговско-деловни и индустриски објекти.

I,U,L,T  Профили

Квалитет – S 355

Метални профили се користат за изградба на ефикасни, сигурни и економични објекти.

Прочитај повеќе

L –профили

Квалитет: ST 37.2

Должина: 6 М

Димензии: 20-40mm x 3; 40,50 mm x 4 mm; 50,60 mm x 5 mm.

 

U – профили

Квалитет: ST 37.2

Должина: 6 – 12 М

Димензии: UPN 65, 80, 100, 120, 140, 160, 180, 200.

 

Квадратни профили

Квалитет: ST 37.2

Должина: 6 – 12 М

Димензии: од 20 x 20 до 120 x 120 mm.

 

Правоаголни профили

Квалитет: ST 37.2

Должина: 6-12 m.

 

Димензии: 20 x 30 mm; 40 x 20, 30 mm; 50 x 30 mm; 60, 80 x 40 mm; 120 x 80 mm; 100 x 200 mm.

Квадратно железо

Овие квадратни железа наоѓаат примена во голем број индустрии.

Прочитај повеќе

Квалитет: ST 37.2

Должина: 6 m.

Димензии: 10×10 mm/ 12×12 mm/ 14×14 mm/16×16 mm.

Пластифициран лим

Материјал кој е идеален за најширока примена. Се користи за сите видови на кровни и фасадни лимови и градежна лимарија.

Прочитај повеќе

Има најдобар однос влог/добивка, затоа што за поволна цена се добива многу квалитетен материјал. Има глатка површина, лесно се обработува и одлично ги поднесува климатските и атмосферските влијанија и има многу добра УВ отпорност.

Се наоѓа како поцинкуван и алуминиумски во котури (RAL 1015, 1018, 3009, 3011, 3020, 5010, 5015, 6005, 6020, 7016, 8004, 8017, 8019, 9002, 9006, 9007, 9010) со квалитет DX51D+Zn и DX52D+Zn. Наносот на полиестерска боја е 25 μm, а на позадината има нанос од сив лак.

Како новина се и следниве производи: Алуцинк пластифициран  и НЕО МАТ (заштитен слој 55% Al 45% Zn).

Поцинкуван лим

Поцинкуван лим е производ од челик или железо кој има заштитна обвивка од цинк со цел да се спречи корозијата.

Прочитај повеќе

Котури и сечен во табли по барање на купувачот

Квалитет: DX51D  + Zn; EN 10346

Дебелина: 0.40 мм – 3.00 мм

Ширина: 1000 и 1250 мм.

Топловалан лим

Топло валање е процес при кој доаѓа до валање на челикот на висока температура, што е над температурата на рекристализација на челикот.

Прочитај повеќе

Во котури и во табли

Квалитет: ST 37.2  и  S 355.

Дебелина: 2.00 мм  – 20.00 мм.

Димензии на таблите:1000 х 2000  мм; 1250 х 2500 мм;  1500 х 6000 мм.

Ладновалан лим

Процесот на валање на температури блиски до нормална собна температура се користат за создавање на ладно валани лимови.

Прочитај повеќе

Во котури и во табли

Квалитет: 08 KP

Дебелина: 0.50 – 2.00 мм

Димензии на таблите:   1000 х 2000 мм;  1250 х 2500 мм.

Ребраст лим – Солза

Ребрастиот лим е форма на челик кој се користи како суровина за разни мали и големи индустрии. Оваа форма на плочи е отпорна на абење и нуди сертифицирана цврстина.

Прочитај повеќе

Дебелина: 3/4, 4/5, 5/6, 6/7

Квалитет: ST 37.2

Алуминиумски лим

Алуминиумот е исто така популарен метал што се користи во облик на лим поради неговата флексибилност, широк спектар на примени, економичност и други својства.

Прочитај повеќе

Во котур и во табли сечен по барање на купувачот

Дебелина: 0.50 – 2.00 мм

Ширина: 1000 и 1250  мм.

Бакарен лим

Бакар е метал кој се користи во различни индустрии. Главните карактеристики вклучуваат жилавост и растегливост со многу висока термална и електрична спроводливост.

Прочитај повеќе

Во котур и во табли сечен по барање на купувачот

Дебелина: 0.50 и 0.60 мм

Ширина: 1000 и 1250 мм.

Локација

Седиште –Ул. Тодор Александров Бр.1

Фабрика 1 – Фабрика Искра Куманово,  Ул. Железничка бр.8а, 1300 Куманово

Фабрика 2 – Ул. 11-ти Октомври бр. 89, 1300 Куманово (спроти Фабриката Искра Куманово)

Следете Нѐ

Shares
Share This